Mazin to Twój nowy sprzymierzeniec
Firma FITLABS przedstawia nową i w pełni autorską formułę przygotowaną z myślą o kobietach i mężczyznach, którzy chcą usprawnić proces kontroli masy ciała oraz poszukują dodatkowego wsparcia w trakcie redukcji nadmiernie nagromadzonej tkanki tłuszczowej. Suplement Mazin stanowi przemyślane połączenie wysoko standaryzowanych ekstraktów roślinnych, kofeiny, witamin i składników mineralnych (niacyna i chrom) oraz innych składników (kwas alfa-liponowy ALA, ketony malinowe), które mogą uzupełniać dietę w trakcie pracy nad wymarzoną sylwetką.
Produkt firmy FITLABS został przygotowany według najwyższych standardów i przy użyciu nowatorskiej technologii produkcji. Komponenty wykorzystane do stworzenia suplementu Mazin charakteryzuje odpowiedni stopień czystości mikrobiologicznej, co potwierdzają liczne testy laboratoryjne i analizy gwarantujące bezpieczeństwo. Wszystkie składniki w preparacie Mazin dobrano w optymalnej proporcji, aby zapewnić synergię ich działania.
Skład suplementu Mazin
Zróżnicowany skład suplementu od firmy FITLABS determinuje jego wielowymiarowe działanie w ustroju, co może okazać się cenne w przypadku opornej tkanki tłuszczowej czy nadprogramowych kilogramów. Co więcej, produkt pozwala wzbogacić dietę o aż 10 całkowicie odmiennych komponentów.
Jakie składniki znalazły się w produkcie Mazin?
– Kompleks roślinnych ekstraktów – korzeń imbiru, pokrzywa indyjska, owoce tamaryndowca malabarskiego, kwiat szafranu, owoce pieprzu czarnego.
– Optymalnie dostosowana ilość kofeiny.
– Racjonalna porcja chromu.
– Niacyna, czyli witamina B3.
– Ketony malinowe.
– Kwas alfa-liponowy ALA.
Połączenie tych wszystkich składników może okazać się wartościowe w okresie odchudzania i redukcji tkanki tłuszczowej, oczywiście jako dodatek do zbilansowanej diety oraz systematycznie realizowanych treningów. Według niektórych specjalistów i badań powyższe komponenty mogą znaleźć zastosowanie m.in. w ograniczeniu odkładania tkanki tłuszczowej, wsparciu potencjału antyoksydacyjnego, utrzymaniu optymalnej przemiany materii czy zachowaniu korzystnej i optymalnej masy ciała.
Należy pamiętać, że produkt, podobnie jak inne suplementy, jest jedynie uzupełnieniem zróżnicowanej diety i nie może być traktowany jako jej zamiennik. Działanie preparatu jest uzależnione od indywidualnych cech, np. wrażliwości na działanie kofeiny, aktualnej masy ciała, tempa przemiany materii czy poziomu zatłuszczenia sylwetki.
Jak stosować Mazin?
Suplement firmy FITLABS jest dostępny w formie niewielkich tabletek, co zapewnia bezproblemowe stosowanie. Producent poleca, aby każdego dnia przyjmować 1–3 tabletki preparatu Mazin. Najlepiej stosować produkt ok. 30 minut przed planowanym treningiem bądź podczas posiłku. Suplement należy popić obficie wodą i przestrzegać wytycznych zamieszczonych na opakowaniu, co umożliwi maksymalne wykorzystanie potencjału zawartego w formule produktu.
Mazin jest produktem przeznaczonym dla kobiet i mężczyzn, osób ćwiczących rekreacyjnie i profesjonalnych sportowców, a przede wszystkim dla wszystkich pracujących nad wymarzoną sylwetką. Przemyślana kompozycja różnych składników w precyzyjnie określonych proporcjach daje pewność, że tym razem odchudzanie zakończy się sukcesem!
Bibliografia
Crawford V., Scheckenbach R., Preuss H.G., Effects of niacin‐bound chromium supplementation on body composition in overweight African‐American women, „Diabetes, Obesity and Metabolism” 1999, 1(6), 331–337.
Henderson S. et al., Effects of coleus forskohlii supplementation on body composition and hematological profiles in mildly overweight women, „Journal of the International Society of Sports Nutrition” 2005, 2(2), 54.
Morimoto Ch. et al., Anti-obese action of raspberry ketone, „Life Sciences” 2005, 77(2), 194–204.
Norager C.B. et al., Metabolic effects of caffeine ingestion and physical work in 75‐year old citizens. A randomized, double‐blind, placebo‐controlled, cross‐over study, „Clinical Endocrinology” 2006, 65(2), 223–228.
Rozporządzenie Komisji (UE) nr 432/2012 z dnia 16 maja 2012 r. ustanawiające wykaz dopuszczonych oświadczeń zdrowotnych dotyczących żywności, innych niż oświadczenia odnoszące się do zmniejszenia ryzyka choroby oraz rozwoju i zdrowia dzieci, Dz.U. L 136/1, 1–40.